Veganské recepty

Ověřit CSS! Ověřit HTML!

Návštěvní kniha

Recepty - polévky

Zeleninový boršč

Z tohoto množství uděláte dvě porce polévky.

Suroviny:

  • 1 červená řepa
  • 3 listy zelí
  • 2 mrkve
  • kousek celeru
  • olej
  • 800ml vody
  • 1 bobkový list
  • 2 špetky soli
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 1 lžička rajského protlaku

Postup:

Červenou řepu, mrkev a celer oloupejte a nakrájejte na kostičky. Listy zelí omyjte a nakrájejte na proužky. Do hrnce nalijte přiměřené množství oleje a osmahněte na něm všechnu zeleninu. Přilijte vodu a přidejte sůl, cukr, bobkový list a rajský protlak. Vařte až do změknutí zeleniny. Potom dochuťte octem a podle potřeby dosolte.


zeleninový boršč