Veganské recepty

Ověřit CSS! Ověřit HTML!

Návštěvní kniha

Recepty - omáčky

Paprikový kečup

Z tohoto množství uděláte asi dvě přesnídávkové skleničky kečupu.

Suroviny:

  • 3-5 velkých paprik
  • 1 velké rajče
  • 1 malá cibule
  • 1 lžíce octu
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžička soli
  • 6 chilli papriček(nebo míň)
  • 2-4 stroužky česneku
  • 6 kuliček celého zeleného pepře(černý ne, je moc tvrdý)

Postup:

Papriky, rajče a cibuli očistěte a pokrájejte na menší kousky. Dejte vařit do hrnce společně s octem, cukrem, solí, utřeným česnekem, nakrájenými chilli papričkami(pro jemnější chuť je nechte vcelku) a zeleným pepřem. Vařte dokud nebude rajče rozpadlé a papriky měkké. Podle potřeby přilévejte vodu. Paprikový kečup můžete rozmixovat nebo nechat i s kousky.

Kečup poté můžete zavařit do skleniček od přesnídávek. Rozmixovaný kečup znovu přiveďte k varu. Mezitím si připravené skleničky i víčka vypláchněte vařící vodou. Skleničky pak plňte vařícím kečupem, otřete okraje skleničky, ihned zavřete víčkem a otočte pevně zavřenou skleničku dnem vzhůru.

Po vychladnutí můžete skleničky zpátky přetočit víčky nahoru a překontrolujte, jestli mají všechna víčka propadlý střed dovnitř. Pokud ho některá sklenička nemá propadlý, tak ji dejte do ledničky a brzy spotřebujte.


paprikový kečup