Veganské recepty

Ověřit CSS! Ověřit HTML!

Návštěvní kniha

Recepty - omáčky

Jablečné chutney

Z tohoto množství uděláte asi dvě přesnídávkové skleničky chutney.

Suroviny:

  • 3 velká jablka
  • 3 chilli papričky(může být i víc)
  • 3 lžíce rozinek
  • 1-3 stroužky česneku
  • 3 lžíce octu
  • 3 lžíce cukru
  • špetka soli
  • 3 lžičky mletého zázvoru
  • 1 nové koření celé
  • 1 hřebíček celý(koření)
  • 3-6 kuliček celého zeleného pepře

Postup:

Jablka očistěte a i se slupkou nakrájejte na tenké plátky nebo půlplátky. Jednu chilli papričku očistěte, důkladně zbavte semínek a nakrájejte na malé kousky(pokud máte sušenou chilli papričku, tak ji natrhejte). Zbylé dvě chilli papričky nechte vcelku. Česnek očistěte a utřete. Všechno dejte do hrnce a nechte vařit dokud se nezačnou jablka rozpadat. Poté vyndejte nové koření a hřebíček(celý zelený pepř i celé chilli v chutney nechejte).

Chutney poté můžete zavařit do skleniček od přesnídávek. V průběhu vaření si připravené skleničky i víčka vypláchněte vařící vodou. Skleničky pak plňte vařícím chutney(do každé skleničky dejte jednu celou chilli papričku, která se v něm vařila), otřete okraje skleničky, ihned zavřete víčkem a otočte pevně zavřenou skleničku dnem vzhůru.

Po vychladnutí můžete skleničky zpátky přetočit víčky nahoru a překontrolujte, jestli mají všechna víčka propadlý střed dovnitř. Pokud ho některá sklenička nemá propadlý, tak ji dejte do ledničky a brzy spotřebujte.


jablečné chutney
Autor: Hana Ryšková e-mail:hana.ryskova@seznam.cz
web bude nejspis brzo smazany - zkopirujte si co chcete a vyuzijte jak chcete