Veganské recepty

Ověřit CSS! Ověřit HTML!

Návštěvní kniha

Recepty - omáčky

Dušená kapusta

Z tohoto množství uděláte asi dvě porce.

Suroviny:

  • 1 malá kapusta
  • 2-4 brambory
  • 3-6 stroužků česneku
  • hladká mouky
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • voda

Postup:

Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Odstraňte seschlé listy z kapusty, opláchněte ji a rozkrojte na čtvrtiny. Potom vykrojte tvrdý košťál a vyhoďte ho. Zbytek kapusty nakrájejte na proužky a vařte společně s brambory ve vodě se špetkou soli.

Až jsou brambory a kapusta měkké, tak z nich slijte vodu a zatím si je odložte na stranu. V hrnci udělejte jíšku z oleje a hladké mouky, nalijte vodu, rozmíchejte a pak přidejte kapustu. Ještě asi 5 minut povařte a podle potřeby dohustěte moukou rozkvedlanou ve vodě nebo přilejte vodu. Potom do kapusty přidejte utřený česnek a podle chuti dosolte a opepřete.

Dušenou kapustu můžete podávat se seitanem nebo se sojovými kostkami.


dušená kapusta