Veganské recepty

Ověřit CSS! Ověřit HTML!

Návštěvní kniha

Recepty - místo masa

Fazolová sekaná

Suroviny:

  • 2 hrsti fazole
  • 2 lžíce sojové mouky (nebo cizrnová mouka)
  • mouka na zahuštění
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • sladká paprika
  • 1 větší cibule
  • 4 - 6 stroužků česneku
  • 1 - 2 lžíce lahůdkového droždí
  • 1 - 2 mrkve
  • 4 lžíce kremžské hořčice
  • voda
  • olej

Postup:

Fazoli si den dopředu namočte. Druhý den ji uvařte, nechte vychladnout, slijte většinu vody a fazole rozmačkejte nebo rozmixujte (když zbude pár fazolí vcelku tak to ničemu nevadí).

Očistěte mrkev, cibuli a česnek. Mrkev nastrouhejte na jemno, cibuli nakrájejte na kostičky, česnek utřete a přidejte k rozmačkané fazoli. Ochuťte solí, pepřem, majoránkou, paprikou, lahůdkovým droždím a kremžskou hořčicí.

Přidejte dvě lžíce oleje, sojovou mouku a promíchejte. Pokud se směs hodně rozpadá tak přidejte vodu a mouku. Utvořte vlhčí těsto.

Na plech (nebo pekáček) dejte pečicí papír, mírně ho namažte olejem a přímo na něm vytvarujte sekanou z připraveného těsta (udělejte dlouhý kopeček). Povrch sekané potřete ještě trochou oleje a pečte asi 30 - 60 minut v troubě předehřáté na 200°C. Podle potřeby v průběhu pečení občas pokropte trochou vody a na posledních 5 minut ještě přetřete olejem.

Současně můžete na tomtéž plechu upéct brambory rozkrojené na měsíčky posypané solí a kmínem jako přílohu k sekané.


Fazolová sekaná