Veganské recepty

Ověřit CSS! Ověřit HTML!

Návštěvní kniha

Recepty - místo masa

Chilli klobásky

Z uvedeného množství uděláte asi 7 větších klobásek. Udané množství koření je pro jemnější verzi klobásek, proto se nebojte klidně dát koření víc. Podle chuti můžete do klobásek přidat i jiné ingredience, dobré je například lahůdkové droždí (tak 2 lžíce), mleté sezamové nebo loupané konopné semínka, kousky usušené papriky, nori vločky,...

Suroviny:

  • 200g pšeničného lepku
  • 30g sojové mouky
  • 1 malá cibule
  • 1 lžíce mletých lněných semínek
  • 1 lžička pepře
  • 2 lžíce sladké papriky
  • 1 lžička nakrájených chilli papriček
  • 1 lžička oregána
  • 1 lžička soli
  • 6 stroužků česneku
  • 200ml studené vody
  • 2 lžíce oleje
  • 4-6 lžic sojové omáčky

Postup:

Do mísy nasypte lepek, mouku, lněná semínka, pepř, papriku, chilli, oregáno a sůl. Vše promíchejte. Potom přidejte česnek, cibuli, olej, sojovou omáčku a vodu (vody radši míň a pak přilít další). Vše důkladně promíchejte vidličkou(měla by vám vzniknout hromada malých hrudek a ne jedna velká hrouda).

Přichystejte si alobal a nastříhejte ho na větší pláty. Nyní na alobal umístěte část těsta, vytvarujte klobásku a srolujte do alobalu. Nezapomeňte zakroutit konce. Takto postupujte dokud máte nějaké těsto.

Nachystejte si hrnec na vaření v páře (nebo normální hrnec a pařáček), nalijte tam dostatečné množství vody a dejte vařit. Do hrnce naskládejte klobásky a nechte asi 30 minut vařit v páře. Pokud se z hrnce během této doby odpaří všechna voda tak nezapomeňte dolít další vodu.

Uvařené klobásky nechte vychladnout. Potom je vybalte z alobalu a nechte je ještě chvíli vychladnout. Potom je můžete uskladnit v ledničce nebo mrazničce. Klobásky pak stačí ohřát ve vodě.


veganské chilli klobásky veganské chilli klobásky - připravené těsto veganské chilli klobásky - zabalené v alobalu