Veganské recepty

Ověřit CSS! Ověřit HTML!

Návštěvní kniha

Recepty - dezerty

Nanaimo řezy

Suroviny:

  • 1 hrnek kokosu (i víc)
  • 1 hrnek pšeničných klíčků (nebo drobků ze sušenek)
  • 1/2 hrnku mandlí (nebo jiných oříšků)
  • 3-5 lžic kakaa
  • 3-5 lžic cukr moučky
  • 80-100g rostlinného tuku
  • 2 pudinky v prášku
  • 1/2 litru sojového mléka(nebo jiného rostlinného mléka)
  • 2 lžíce cukru
  • 1/2 tabulky hořké čokolády(bude stačit i míň)

Postup:

V misce smíchejte kokos, pšeničné klíčky, oloupané pomleté nebo jemněji nasekané mandle, kakao a cukr moučku. Rozpusťte rostlinný tuk a přilijte do směsi. Smíchejte a podle potřeby přidejte další kokos a pšeničné klíčky nebo trochu vody(když dáte moc vody tak těsto pořádně neztuhne a bude se rozapadat). Těsto se ze začátku může trochu rozpadat, ale po vychladnutí ztuhne. Těsto namačkejte na dno čtvercové misky a dejte do ledničky.

Mezitím si udělejte krém. Dejte vařit část sojového mléka přidejte do něj cukr. Ve zbytku mléka si rozmíchejte pudinkové prášky. Až se bude mléko vařit, tak do něj vlijte rozmýchaný pudinkový prášek a povařte asi 2 minuty. Do ještě teplého pudinku přimíchejte rostlinný tuk. Stačí poměrně málo, třeba i jenom 1 lžíce.

Takto připravený krém ještě za tepla (líp se roztírá) natřete na povrch řezů a nechte vychladnout. Potom posypte nastrouhanou nebo nadrobno nakrájenou čokoládou. Skladujte v ledničce.

Pro odlehčení řezů můžete část tuku ve spodní části nahradit rozmačkaným banánem. Pokud dáte čokoládové kousky na ještě teplý pudinkový krém, tak se rozpustí a můžete tak snadno udělat hladkou polevu.