Veganské recepty

Ověřit CSS! Ověřit HTML!

Návštěvní kniha

Recepty - cukroví

Marokánky

Suroviny:

  • 300ml sojového mléka
  • 100g cukru (stačí i míň)
  • 100g hladké mouky
  • 150g sojových vloček
  • 300g i víc kandovaného ovoce (bez E120) nebo sušeného ovoce
  • 100g mandlí
  • 100g rozinek
  • podle chuti další druhy oříšků (výborné jsou pistácie a kešu)

Postup:

Sojové vločky nahrubo pomelte v mixéru. Sojové mléko, cukr a mleté vločky přiveďte k varu a zahustěte moukou(nebojte se, hrudky se v tom nedělají). Chvíli povařte až hmota zhoustne a nechte vychladnout.

Mezitím si připravte ovoce a oříšky. Mandle zalijte horkou vodou a oloupejte. Potom je pokrájejte na menší kousky(stejně tak i případné další oříšky). Pokud byly kandované ovoce anebo rozinky a sušené ovoce sířené(pokud to není BIO tak to téměř určitě bylo sířené), tak je zalijte horkou vodou a vodu slijte(doporučuji několikrát zopakovat). Větší rozinky a sušené ovoce můžete pokrájet na menší kousky.

Do připravené vychladlé kaše vmíchejte ovoce a oříšky. Na plech dejte pečicí papír a klaďte na něj malé hromádky připravené směsi. Tyto marokánky se už neroztékají, takže je můžete dávat poměrně blízko k sobě(uvedené množství bude asi na dva plechy). Troubu předehřejte na 120°C a pečte asi 45 minut až hodinu.

Hotové marokánky můžete máčet v rozpuštěné čokoládě.


marokánky s pomerančovou kůrou marokánky se sušeným ovocem hmota na marokánky se sušeným ovocem ještě neupečené marokánky s pomerančovou kůrou