Veganské recepty

Ověřit CSS! Ověřit HTML!

Návštěvní kniha

Recepty - chuťovky

Česnekové krekry

Suroviny:

  • 500g hladké mouky
  • 1 kypřící prášek na pečení
  • 2 lžíce mletých lněných semínek(nemusí být)
  • 1 lžička granulovaného česneku nebo 1 lžíce jemně nastrouhaného česneku
  • 1 lžička soli
  • špetka pepře
  • 4 lžíce oleje
  • 250ml vody
  • 3lžíce vody a špetka soli na potření
  • sezamové semínko na posypání

Postup:

Do mísy nasypte mouku. Přidejte prášek na pečení, lněné semínka, česnek, sůl a pepř. Promíchejte a přilijte olej a vodu. Vypracujte tužší nelepivé těsto(podle potřeby přidejte buď vodu nebo mouku).

Těsto rozdělte zhruba na poloviny. Na pečícím papíru vyválejte tenkou placku a tu rozdělte na čtverečky pomocí rádýlka a i s pečícím papírem přeneste na plech. To samé udělejte i s druhou částí těsta. Pokud chcete můžete místo obyčejných čtverečků udělat pomocí vykrajovátek různé tvary a ty pak naskládat na plech(nebo na pečící papír na plechu).

Těsto potřete vodou se solí a posypte sezamovým semínkem(nebo čímkoliv podle chuti). Pečte v troubě předehřáté na 200°C asi 15 až 25 minut. Potom troubu vypněte a krekry v ní nechte ještě dosušit. Hotové krekry od sebe oddělte a nechte vychladnout.

Do těsta na krekry můžete také přidat asi půl hrnku lahůdkového droždí. Budou pak chutnat trochu jako sýrové.